M
Elektronikus ügyintézés

Tájékoztatás a helyi adófizetés rendjének módosításáról

2023.05.05. | Aktuális tájékoztató

  1. június 1-jétől az alábbi módokon fizetheti be a különböző települési adónemeket:
  2. Átutalással az Ecséd Községi Önkormányzatnál vezetett adószámlára adónemenként a korábban megküldött Értesítőben feltüntetett számlaszám(ok)ra történő utalással.
  3. EFER rendszeren keresztül ügyfélkapus azonosítással.
  • Ügyintézés bejelentkezéssel
  • A bal oldali oszlopban megjelenik Ecséd Községi Önkormányzat címere, felirata. Amennyiben nem jelenik meg az önkormányzat, az Önkormányzat keresőben ki kell választani azt.
  • A bal oldali menü alsó harmadában az e-fizetést kell kiválasztani, a menübe belépve ki kell választani Adók, díjak, illetékek befizetése funkciót
  • Adók, díjak, illetékek befizetése menüben a képernyőn megjelenik a Befizetések lekérése
  • A befizetések gombra kattintást követően az alábbi képernyőkép jelenik meg:
Az Esedékes befizetés pontban tekintheti meg a saját adójára vonatkozóan, hogy a 2023. évre van -e fizetési kötelezettsége. Ha nincs akkor a következő képet látja:

Amennyiben a 2023. évben, vagy azt megelőzően keletkezett kötelezettségét nem rendezte, itt jelenik meg az adónem és az összeg, amelyet az EFER (Elektronikus Fizetési Rendszer) rendszeren keresztül rendezhet. Attól függően, hogy van-e folyamatban lévő befizetése a Folyamatban lévő befizetések menüpontban tájékozódhat:

A Választható befizetések menüpontban a befizetni kívánt összeg kiválasztását követően bankkártyás fizetéssel tudja teljesíteni a kötelezettségét.III. Készpénzes befizetés

A már kiküldött csekkek helyett pótcsekket, illetve a 2023. szeptember 15-ei adóbefizetéséhez újabb csekket nem küld ki a helyi adóhatóság, a csekken történő postai befizetés helyett Ecséd Községi Önkormányzat Pénzügyi Osztályán történő készpénzes befizetéssel is teljesíthető az adófizetési kötelezettség.