M
Elektronikus ügyintézés

Összefoglaló Ecséd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2022. november 22-ei üléséről

2022.11.29. | Aktuális tájékoztató

Maksa Mátyás tájékoztatta a Képviselő-testületet az elmúlt időszak fejlesztéseiről.

Az Ecsédi Gyöngyszem Óvoda és Kölyök Minibölcsőde (a továbbiakban: Óvoda) tornaszobája elkészült, az átadására 2022. november 23-án került sor. Az elnyert fejlesztés összegére 11 millió Ft ráemelést kapott Ecséd Községi Önkormányzat.

A napelem panel felkerült az Óvoda tetőszerkezetére, az energiaszámlán így megtakarítás keletkezik.

A polgármester sokat dolgozott azért, hogy a fűtés korszerűsítése megvalósuljon az iskolában, annak ellenére, hogy más szervezet fenntartása alatt áll. A felújítási munkák nem haladtak gördülékenyen, de szorgalmazza, hogy minél előbb korrigálásra kerüljenek a hiányosságok és a fűtés rendben tudjon működni.

Elkészült a Hársfa utcát az Arany János utcával összekötő útszakasz. A Bercsényi utcát a Nyárfa utcával összekötő új járdaszakasz, a Flórián térnél folyamatban van a támfal építése, a Fákó-köz aszfaltozás előtt áll.

A gyógyszertári szolgáltatás a Művelődési Házban működött a gyógyszertár felújítási munkálatai alatt. A héten visszaköltöznek a megújult modern környezetbe.

Az Ecsédi Polgármesteri Hivatal folyamatosan, az ügyfélfogadási rendjének megfelelően fogadja az ügyfeleit, nem lesz igazgatási szünet. ugyanígy egész évben működik az óvoda, a bölcsőde és a konyha.

A Takarékbank Zrt. döntése alapján a vidéki fiókokat megszüntette, így Ecséden is, ugyanakkor a Polgármester tevékenységének és tárgyalásainak köszönhetően a bankautomata továbbra is rendelkezésre áll a településen.

2700 kuka került kiosztásra 3 nap alatt. Óriási fejlődésnek mondható, hogy szelektíve gyűjthetjük a háztartási hulladékot.

A Minibölcsődére megkaptuk a ráemelést, így 318 millió forint a beruházás. Addig nem lehet megkezdeni a munkát és megnyitni az építési naplót, míg meg nem érkezik a támogatói okirat a ráemelésről.

Az elmúlt időszakban 300 m3 tűzifa került kihordásra.

A tájékoztatót követően Ecséd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete döntött az Ecséd Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat és költségvetési szervei 2022 évi költségvetéséről szóló 1/2022. (I. 26.) önkormányzati rendeletének, és az Ecséd Község Önkormányzata Képviselő-testületének a közterületek használatáról szóló 12/2022. (XI. 23.) önkormányzati rendeletének módosításáról. Döntés született egyes pénzeszközök átcsoportosításáról.

Sor került a likviditási helyzet kedvezőtlen alakulása esetén történő intézkedések, valamint az energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó intézkedések megtárgyalására. Elfogadásra került az Ecséd Községi Önkormányzat Önköltségszámítási Szabályzata, valamint a 2023. évi Belső Ellenőrzési Terv, a 2023. évi Munkaterv, és az iskolai körzethatárok.