M
Elektronikus ügyintézés

Munkaerő felmérés

2022.03.01. | Aktuális tájékoztató

A Központi Statisztikai Hivatal (a továbbiakban: KSH) az Országos Statisztikai Adatfelvétel Program keretében  az 1539 Munkaerő felmérés és kiegészítő felvételei –2022-ben folyamatos, havi rendszerességű megnevezésű adatgyűjtést végzi Ecséden. Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. 

További információt az adatgyűjtéssel kapcsolatban  hétfőtől csütörtökig  08:00 és 16:30 között, pénteken 08:00 és 14:00 óra között a + 36 80 200 766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen kérhet.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást