Szociális pénzbeli és természetbeni ellátásokat érintő kérelem nyomtatványok

on
  1. január 1-jével módosításra került a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III.27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Pr.)

A Pr. 1. § (3) bekezdésének 2021. január 1-jei hatállyal történt módosítása a szociális rászorultságtól függő pénzbeli vagy természetbeni ellátások iránti kérelem benyújtásához az ügyfelek számára kötelező jelleggel előírja, hogy ” A járási hivatal hatáskörébe tartozó szociális rászorultságtól függő pénzbeli vagy természetbeni szociális ellátás iránti kérelmet a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter által e célra rendszeresített formanyomtatványon (a továbbiakban: kérelemnyomtatvány) kell benyújtani. A kérelemnyomtatványt a kormányzati portálon, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok honlapján közzé kell tenni. Az ügyfél a kérelemnyomtatványon nyilatkozik arról, hogy rendelkezik-e ügyfélkapu regisztrációval és vele a hatóság elektronikus úton tarthat-e kapcsolatot.” A módosításra tekintettel a járási hivatalnál igényelhető szociális ellátásokhoz kapcsolódó kérelemnyomtatványok adattartalma ezért kibővítésre került az elektronikus ügyintézésre vonatkozó nyilatkozatot érintő adattartalommal.

A Pr. 1/A §. (1) bekezdés a) pontjának 2021. január 1-jétől hatályos módosítása értelmében

a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátások iránti kérelmet
a) elektronikus úton, vagy
b) a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: járási hivatal) hatáskörébe tartozó ellátás esetén a kérelmező lakcíme szerint illetékes járási hivatalnál, a kérelmező lakcíme szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál  valamint a kormányablaknál lehet benyújtani.”

A fentiekben leírt szociális ügyekben időpont foglalás a következő elérhetőségen lehetséges: Torda Andrea    37-795-079

Letölthető nyomtatványok:

Vagyonnyilatkozat

Közgyógyellátás iránti kérelem 2021

Időskorúak járadéka iránti kérelem_2021

Háziorvosi igazolás_GYOD_ÁPD_2021

Gyermekek otthongondozási díja iránti kérelem_2021

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelem_2021

Ápolási díj iránti kérelem_2021

Aktív korúak ellátása iránti kérelem_2021

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük