Ecsédi sokadalom szüret előtt

A sokadalmat Maksa Mátyás polgármester nyitotta meg, összefoglalva az évek során elvégzett munkát.

A rendezvényen felléptek az Ecsédi Gyöngyszem Óvoda nagycsoportos gyermekei. Műsorukban a régi vásárok forgatagát idézték fel. Eközben énekeltek, táncoltak, „csúfolódtak”, a hangulat fokozása érdekében. A játékfűzés keretében megelevenedtek előttünk a régi mesterségek, tevékenységek, s a kultúránkhoz tartozó szeretett állatok. Felkészítő óvodapedagógus: Teleki Beáta és Pesti Antónia, dajkanéni: Szappan Anita

Az óvodások műsorát követően a Kacus táncait tekinthették meg a megjelentek. Repertoárjukban Maksa Henrietta, Opiczer Márton: Bukovinai táncok, (felvételről kísért a Magyar Állami Népi Együttes zenekara), Németh Titanilla: Somogyi játékok és táncok, valamint Maksáné Nagy Katalin és Szőllősi Roland: Kacus lakodalom és Bökönyi táncok (felvételről kísért a Dobroda Népzenei Együttes) szerepeltek.

A táncokat a Dinó show követte, majd Sihell Vanessza és Morvai Dani szórakoztatta a közönséget. Humorból sem volt hiány az Aradi- Varga páros jóvoltából. Az est folyamán fellépett Fatima ezt követően pedig Gáspár Laci. 9 órától a tűzijáték kápráztatta el a sokadalmat.

Különböző kísérőprogramokat is részt vehettek a jelenlévők. A gyermekek ingyenesen játszhattak az óriáscsúszdán, az extrém sportok kedvelői a trambulinon tehették próbára bátorságukat. Ezen kívül a gyermekek, fiatalok ingyenes arcfestésen vehettek részt, de kipróbálhatták a tetoválások különféle módozatait is. A lufihajtogatók különböző mókás figurákkal örvendeztették meg a kicsinyeket. Az idei sokadalomban – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel- a gyermekek 18.00 órától elektromos kisautókkal is játszhattak.

A büfét Földvári Zoltán biztosította, kapható volt náluk hot-dog, hamburger, kenyérlángos, kürtőskalács, malacsült és pörkölt, hogy csak néhányat soroljak fel ízelítőül a kínálatból. Ezen kívül a téren az édesség árus kínálatából is válogathattak.

A felnőttek számára a Zavarkó-Tóth borok kóstolására nyílt lehetőség.

Az egészségügyi sátornál ingyenes vércukor és vérnyomás mérésen vehettek részt A Magyar vöröskereszt Ecsédi Alapszervezetének jóvoltából. A Magyar Rákellenes Liga Ecsédi Alapszervezete sátoránál ismeretterjesztő programnak lehettek részesei.

A hangosítást a Radír biztosította.

Az V. Ecsédi sokadalom szüret előtt az Agrárminisztérium Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatának 4 millió forintos támogatásából valósult meg.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat célja a vidékfejlesztésben tevékenykedő összes szereplő együttműködési hálózatba szervezése, és tevékenységük összehangolása. Az MNVH mindezt a vidék társadalmi-gazdasági fejlődése, a felzárkóztatás, valamint a támogatási források hatékony felhasználása érdekében teszi, szolgáltatásaival pedig az információáramlást, a tudáskapacitás bővítését, illetve a közösségfejlesztést segíti. Az MNVH Állandó Titkársága és területi felelős hálózata 2017 óta a Széchenyi Programiroda szervezetén belül működik. Munkatársai információkkal, tanácsokkal segítik a kedvezményezetteket a vidékfejlesztéssel kapcsolatos uniós programokban. Az MNVH megyei szintű képviselete területi felelősökön keresztül biztosított, akik megyéjükben támogatják az MNVH vidékfejlesztési projektötleteinek megvalósulását, a projektötletek benyújtásához információs segítséget nyújtanak a lehetséges partnereknek., illetve koordinációs, szervező, szakértői tevékenységet látnak el a Vidékfejlesztési Program célkitűzéseivel összhangban.

Az V. Ecsédi sokadalom szüret előtt támogatói továbbá: Ecséd Községi Önkormányzat, Maksa Mátyás polgármester, MM Famílai Food Kft., Maksa Mátyásné, Pöszike Műhelye, Reni út Kft, Ecsédi Polgárőrség, Jankovich Zoltán, Tóth László (buszsofőr), Ecsédi Polgármesteri Hivatal dolgozói, az önkormányzat karbantartói és dolgozói, az Ecsédi Gyöngyszem Óvoda dolgozói,  a Vöröskereszt Ecsédi Alapszervezete részéről Tóthné Kiss Krisztina, a Magyar Rákellenes Liga Ecsédi Alapszervezete képviseletében Kovács Gáborné.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük