Ballagás az Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskolában

Június 15-én elballagtak az Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskola 8. osztályos tanulói. Az iskolát jelképező kopjafa átadást követően Maksa Mátyás polgármester minden búcsúzó végzős diákot egy Ecséd kitűzővel ajándékozott meg annak szellemében, hogy: “Sohase felejtsék el: Ecséd a szülőházukat, a hazájukat, a gyermek– és ifjúkort, a léptéket és a mértéket, a biztos kapaszkodót jelenti számukra…a helyet ahonnan elindultak, s ahová, ha megérkeznek, otthon érzik magukat!”

Az ünnepélyes tűzés után átadta az általa alapított díjat Orosz Lorának és Magyar Angelikának, akik 8 éven át kitartóan, lankadatlan szorgalommal tanultak és kitűnő tanulmányi eredményt értek el.

A 2018/19-es tanévben a polgármester tanulmányi versenyt is hirdetett az osztályok között. Az idei tanévben a legjobb tanulmányi átlagot a 7. osztály érte el, így ők vehették át a 20 ezer forintos díjat.

A ballagási ünnepség során nevelőtestületi, alapítványi elismerések, tanulmányi munkáért, sport és közösségi tevékenységért járó oklevelek átadására is sor került.

Az ünnep különlegességét az adta, hogy két nyugdíjas pedagógus Hegedűs Zoltánné és Rékasi Jánosné aranydiplomát vehetett át Maksa Mátyás polgármestertől, aki a diplomák átadása mellett Ecséd emlékplakettel is megajándékozta az ünnepelteket.

Az idei ballagásról sem maradhatott el a faültetés ceremóniája, melynek során a polgármester, az intézmény vezetője, a nyolcadikosok és a leendő első osztályosok képviselői közösen ültették el a ballagók emlékfáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük