Születés hete

Az hatvani kórházban megnyitották a Születés Hete rendezvénysorozatot, mely 2019. május 16-ig tart.

Az ünnepélyes megnyitón Szabó Zsolt Heves Megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője köszöntötte a kismamákat és kispapákat. Köszöntőjében kiemelte, hogy a gyermek áldás a család számára, mely egyben életre szóló feladatot és aggódást is jelent. Elmondta, hogy a családban a gyermek az érték, az összetartó erő, mely átsegít a nehézségeken. Felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy meg kell találni magunkban a családban a gyermekek őszinte örömét, szeretetét. Minden jelenlévőnek azt kívánta, hogy élje meg a gyermek szeretete által átélt őszinte örömöt.

Dr. Stankovics Éva a kórház főigazgatója örömét fejezte ki az iránt, hogy évről évre többen vesznek részt a rendezvénysorozaton, illetve hogy évről évre több intézmény és civil szervezet csatlakozik a kezdeményezéshez. A rendezvény fő célja, hogy a kismamák és leendő kismamák és kispapák első kézből, hiteles információt kapjanak a szülésről, születésről. Kiemelte, hogy biztonsággal és bizalommal fordulhatnak az intézményhez, ahol igyekeznek családias hangulatot teremteni. Számos program várja az érdeklődőket, melynek keretében betekintést nyerhetnek a várandósgondozásba a születés, szülés körülményeibe.

Dr. Al Ghaoui Nadim a szülészet- nőgyógyászati osztály vezető főorvosa köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a szülészet, mint szakma hivatás, azért, hogy az élet legfontosabb és legszebb eseményének a tanúi lehessenek. Számára a legfontosabb a kismama és a születendő gyermek, hiszen a gyermek születésének körülményei meghatározzák későbbi életét, beilleszkedését a társadalomba és gondolkodásmódját is.

A Születés hete rendezvénysorozat keretében az érdeklődők diétás-, védőnői tanácsadáson vehetnek részt, találkozhatnak pszichológussal, betekintést nyerhetnek a művészetterápiába, a babamasszázs rejtelmeibe és szülészet- nőgyógyászai osztály és a szülőszobák mindennapi életében.

Sajtókapcsolat:

Zelnik Krisztina

Albert Schweitzer

Kórház- Rendelőintézet

Tel.: +36 30 413 0792

Mail: pr@askhatvan.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük