Vízóra leolvasás változása

on
A Heves Megyei Vízmű Zrt . (a továbbiakban: Vízmű) új ütemtervet készít elő, amely alapján évi egyszeri mérőóra olvasásra tervezi az átállást, előreláthatólag valamikor az év 2. felétől. Erről, ha az átállás megtörténik, részletes, központilag kiküldött levélben értesíti majd a tisztelt lakosságot.
A változások előkészítésének időszakában Ecséden a számlázás ütemezése változatlanul marad, de várhatóan az áprilisi páros havi leolvasást nem fogja megtartani a Vízmű. Ecséd felhasználói  a megelőző 1 éves időszak felhasználási adataiból kalkulált napi átlag alapján becsült számlát kapnakvagy diktálásaikat többféle módon rögzíti és a számlázásánál 04. hóban figyelembe veszi.
A diktálást a következő módon tudja fogadni a Vízmű:
A mérőórák fotózásával sokkal közelebb kerülnek a valós fogyasztáshoz, fotót e-mailen tudnak küldeni a Felhasználók.
 Az idősek esetében a szomszédok, segítő családtagok közreműködését  kérik, ha diktálni szeretnének. A tél elmúltával megszaporodhatnak a régi vezetékek, szerelvények meghibásodása okán a csőtörések, a kerti csapok elzárójának meghibásodásaira is gyakran épp a tavaszi időszakban derül fény, amikor nyitják vissza azokat.
Néhány kritikus helyen tartandó ellenőrző olvasástól eltekintve a fenti rendszer szerint történik majd a számlázás 06. hóban is és legközelebb 2019.08. hóban megy újra leolvasó a településre. Ez lesz az éves elszámolás hónapja is.
Forrás: Heves Megyei Vízmű Zrt .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük