Magyar Ápolók napja- sajtóközlemény

on
  1. március 05.

Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet

Sajtóközlemény

Az ápoló az egészségügy lelke

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben a Magyar Ápolók napja alkalmából emlékünnepséget tartottak, melynek keretében megkoszorúzták Kossuth Zsuzsanna bronzplakettjét.

Dr. Stankovics Éva az intézmény főigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy egyre több diák van az intézményben a szakképzésben és ők jelentik a jövőt az ágazat számára. Kiemelte, hogy az erkölcsi megbecsülés mellett kiemelten fontos az anyagi megbecsülés is, mely nem csak a folyamatos béremelésben látszik, hanem az elnyert támogatásokban, melynek keretében az intézmény több szakdolgozója vehet részt szakképzésben és ösztöndíjprogramban.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyar Ápolók Napja a szakdolgozók ünnepe, és a szakdolgozók az egészségügy lelke. Az intézmény szakdolgozóit példaként állított a jövő nemzedéke elé.

Bugarszki Miklós a Magyar Ápolási egyesület alelnöke, a Kórház ápolási igazgatója köszönetét fejezte ki az intézmény szakdolgozói felé mindazért a felbecsülhetetlen értékű munkáért, amit a betegek érdekében és a kórház sikeres működéséért tesznek. Arra kérte az ápolókat, hogy legyenek őszinték és nyitottak egymás iránt, hogy mondjanak köszönetet egymásnak amint azt Kossuth Zsuzsanna tette a nemzet sebesült katonáit ápoló önkénteseknek és katonáknak 48-49-es szabadságharc idején. Az ápolási igazgató beszédében hangsúlyozta, hogy megtiszteltetés számára, hogy az Albert Schweitzer Kórház ápolási igazgatója lehet.

Az ünnepség keretében a Magyar Ápolási Egyesültet tiszteletbeli tagjává választották Zelnik Krisztina projektiroda vezetőt.

A Magyar Ápolási Egyesület elismerő oklevelét és ezüst kitűzőjét kapta, kiemelkedő szakmai munkájáért és Kossuth Zsuzsanna szellemi örökségének ápolásáért Futóné Őszi Margit a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály gyermek szakápolója

Az emlékünnepséget a Dalvarázs Show kórus ünnepi előadása színesítette.

Sajtókapcsolat:

Zelnik Krisztina

Albert Schweitzer

Kórház- Rendelőintézet

Tel.: +36 30 413 0792

Mail: pr@askhatvan.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük