Ecsédi sokadalom szüret előtt

Kellemes nyáridőben vigadhatott a sokadalom augusztus 25-én Ecséden. A szüret előtti mulatságot Maksa Mátyás polgármester nyitotta meg. Ünnepi beszédében a a jelenleg folyó és a jövőben megvalósításra kerülő felújításoktól, beruházásokról is beszélt: “Az idei évben a járdafelújítások keretében a Nyárfa, Arany János, és a Bercsényi utcában került sor a felújítások végrehajtására. Ezen kívül kőburkolatot kapott a Határ és Hunyadi utca. Az Ecsédiek régi álam látszik valóra válni azzal, hogy kialakításra kerül a Kossuth utca 90. szám alatti önkormányzati ingatlanban egy civil-faluház. Terveim szerint itt lel otthonra Ecséd népi életének tárgyi hagyatéka, de a faluház helyet tud biztosítani majd a civilszervezetek életében előforduló szabadidős tevékenységeknek és rangos eseményeknek is. Tervezési szakaszban van a csapadékvíz-elvezetés, az óvodai tornaszoba, a bölcsőde és az Esély otthon pályázatunk. Folynak a kivitelezési munkálatok egy olyan projektben, amely az 1848/49-es forradalom és szabadságharc méltóbb megünneplését teszi lehetővé. Napjainkban érkezett meg az értesítés, hogy a helyi identitás és kohézió erősítése című pályázaton 48 millió forintot nyertünk. Örömömre szolgál, hogy a Kacus néptánc együttes a Csoóri Sándor pályázaton 2,3 millió forintot nyert Palócföldtől Erdélyig című projekten. Mindeközben folyamatosan figyelemmel kísérjük a pályázati lehetőségeket.”

A műsorban először az Ecsédi Gyöngyszem Óvoda kisgyermekei lakodalmas játékot mutattak be, majd az Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskola 1-4. osztályos tanulói a tánc a ritmus nyelvén szórakoztatta a közönséget de előadásukban azt is megtudhattuk, hogy “Kire ütött ez a gyerek?” A Kacus néptánc együttes előadásában szilágysági, ecsédi és bökönyi táncokat láthatott a nagyérdemű. A kelet misztériumát varázsolták a színpadra a hastáncosok. Az idei mulatságon sem volt sztárokból hiány: Matyi és a Hegedűs, Polgár Peti és Bódi Csabi gondoskodott a jó hangulatról. Az est folyamán Maksa Mátyás polgármester több évtizedes polgárőri szolgálatáért elismerő okleveleket nyújtott át Ádám Zsolt, Gorda László, Hegedűs József, Hegedűs Tamás, Juhász István, Novák Imre és Süki Lóránt polgárőröknek. 21.00 órától a tűzijátékban gyönyörködhettek a részt vevők, majd ezt követően kezdetét vette a hajnalig tartó táncmulatság.

Mindemellett különböző kísérőprogramok tették még élvezetesebbé ezt a délutánt. A gyermekek ingyenesen játszhattak az óriáscsúszdán, az extrém sportok kedvelői a trambulinon tehették próbára bátorságukat. Ezen kívül a gyermekek, fiatalok ingyenes arcfestésen vehettek részt, de kipróbálhatták a csillámtetoválást és az aranytetoválást is. A lufihajtogatók különböző mókás figurákkal örvendeztették meg a kicsinyeket. Az idei sokadalom meglepetése a gyermekek részére, hogy ingyenesen kipróbálhatták az elektromos kisautókat. A Zavarkó-Tóth borok sátoránál borkóstolásra is lehetőség volt. A büfét Földvári Zoltán biztosította.

Az egészségügyi sátornál ingyenes vércukor és vérnyomás mérésen vehettek részt a megjelentek, valamint a Magyar Rákellenes Liga Ecsédi Alapszervezete sátoránál Dr. Paulenkó Kinga bőrgyógyász szakorvos jóvoltából ingyenes melanoma szűrésen. A hangosítást a Radír biztosította.

A IV. Ecsédi sokadalom szüret előtt támogatói voltak: Ecséd Községi Önkormányzat, MM Famílai Food Kft., Maksa Mátyásné, Pöszike Műhelye, Paloban-Bau Kft., Reni út Kft, Ecsédi Polgárőrség, Jankovich Zoltán, Tóth László (buszsofőr), Pisák István Ecsédi Polgármesteri Hivatal dolgozói, Központi Konyha dolgozói, az önkormányzat karbantartói a Vöröskereszt Ecsédi Alapszervezete részéről Tóthné Kiss Krisztina, a Magyar Rákellenes Liga Ecsédi Alapszervezete képviseletében Kovács Gáborné, a Hatvani Rendőrkapitányság, Király Ernő, Smíd László (Nyárfa utca).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük