Borverseny eredményhirdetése

on

Immár a huszonegyedik éve rendeztek borversenyt Ecséden. Idén is a Művelődési Házba hozhatták remekeiket a gazdák és a hobbisták, hiszen – mint el is hangzott – a legtöbben lelkesedésből csak erre az alkalomra készítenek bort, s évről évre tanulva jobbítanak az értékelések után.

Az ecsédi hegyközség elnöke, Pisák István részletezte a versengés számadatait: eszerint tíz termelőtől harmincegy mintát neveztek be. Tizenhét fehérbor, négy rosé és tíz vörösbor szállt versenybe. Négy minta oklevelet ért, hat bor bronzot, tizennégy ezüstérmet, két bor aranyat kapott a Torma Józsefné vezette ötfős bírálóbizottságtól. Ecséden, közel félezer hektáron megtermelve a fehérboros „anyaborvidék” Mátrai Borvidék trendjeivel ellentétben mind több rosé és vörösbort ismernek el éremmel, jegyezte meg Pisák István.

Maksa Mátyás polgármester Márai Sándort és annak irodalmi hősét, Szindbádot idézte meg felolvasásrészletével, melyet az eredményhirdetéshez tartozó ünnepi köszöntőjébe csempészett, s a borkészítéshez járó munkát is méltatta. Szabó Zsolt államtitkár díját idén is a legszebb vörösbor elkészítőjének ítélték oda, míg a polgármester a legnívósabb rosé benevezőjének adott át elismerést.

Forrás: hatvanonline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük