ELSŐKÉNT AZ ORSZÁGBAN – Újabb Orvostechnológiai fejlesztés valósult meg a Hatvani Kórházban

on

Sajtóközlemény

„Az Albert Schweitzer Kórház– Rendelőintézet orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása egy új ultrahang berendezés beszerzésével” című, EFOP-2.2.20-17-2017-00001 azonosítószámú projekt keretében összesen 49,02 millió forint európai uniós forrás felhasználásával újabb orvostechnikai eszközfejlesztés valósul meg az Intézményben.

Sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatása után, az országban a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet az első, ahol a projekt keretében beszerzésre és üzembe helyezésre került egy kiemelt szintű radiológiai ultrahang készülék, melynek értéke bruttó 46 millió forint.

Az ultrahang készülék az alap ultrahang funkciók mellett egy úgynevezett fúziós képalkotó eljárásnak köszönhetően képes megjeleníteni az adott páciens korábbi CT vagy MR felvételeit. A korábbi adatok megjelenítésével lehetőség nyílik a felvételek összehasonlítására, a pontosabb diagnózis felállítására.

A felvételek beolvasását követően az ultrahang, a vizsgálat során a korábbi CT és MR felvételen vizsgált testtájra vezeti a vizsgáló fejet, így pontosan ugyanazon testtájon történhet a vizsgálat.

A készülék 2D, illetve 3D üzemmódban panoráma képalkotással segíti a diagnózis felállítását, maximum 40 cm-es mélységig, melynek segítségével nagyobb testsúlyú betegek esetében is pontos diagnózis állítható fel. Szükség esetén kontrasztanyagos vizsgálat elvégzésének is adott a lehetősége.

A készülékhez tartozó 4 vizsgálófejjel lehetőség nyílik komplex hasi és lágyrész vizsgálatra, az érvizsgálatok, véráramok valós idejű mérésére, illetve perifériás idegi vizsgálatok elvégzésére.

Az ezt megelőzően beszerzett ultrahangok természetesen továbbra is használatban vannak a kórházban. Az új ultrahang készülékkel már 11 ultrahang készülék áll a betegellátás szolgálatában Intézményi szinten.

 

Sajtókapcsolat:

Zelnik Krisztina

Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet

Tel.: +36 30 413 0792

Mail: pr@askhatvan.hu

web: www.askhatvan.hu

https://www.facebook.com/korhazhatvan.albertschweitzer/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük