Családsegítő és gyermekjóléti szolgálat feladatait ellátó szakemberek tanácskozása

on

2018. március 8–án került sor Ecséd Községi Önkormányzat nagytermében a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat szakembereinek éves tanácskozására. A programon Maksa Mátyás polgármester, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Család és Gyermekjóléti Központ képviselői, az ecsédi gyermekjóléti szolgálat és családsegítő, az Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskola gyermekvédelmi feladatokat ellátó szakembere, az Ecsédi Gyöngyszem Óvoda vezetője, a Hatvani Rendőrkapitányság szakembere és helyi körzeti megbízott vettek részt.

A gondozás filozófiáját a következőkben határozták meg: ” a gyermek jólétét akkor szolgáljuk a legjobban, ha megerősítjük a családot, mint egységet. A segítés a gondozás tervezett tevékenység. A családgondozás hosszú folyamat, nem egy személy, tünet vagy probléma megoldását célozza, hanem egy komplex tevékenység, mely a család problémamegoldásának javítását szolgálja. A tevékenység a széles körű, a megoldásban a kis lépések elve érvényesül, optimálisan az érintett szakemberek bevonásával, összefogásával valósul meg, ami elengedhetetlen a minél hatékonyabb és tartósabb eredmény elérése érdekében.” (Forrás: Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Család és Gyermekjóléti Központ)

A szakemberek jellemezték a saját szakterületükön felmerülő problémákat és megoldásokat.

Megállapítást nyert, hogy  a prevenciós tevékenység mellett a gyermekek és a családok számára nagy segítséget jelentene a járási szinten kialakítandó családok átmeneti otthona, helyettes szülői szolgálat vagy olyan szakemberek alkalmazása mint gyermekpszichológus, gyermekpszichiáter, stb..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük