Mindenszentek- bűnmegelőzés

 

Bűnmegelőzési Hírlevél

  1. október

Mindenszentek, Halottak napja-

bűnmegelőzési tanácsok

 

Közeleg Mindenszentek és Halottak Napja, amikor a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteink sírját. Sajnos vannak, akiknek ez az alkalom nem a gyertyagyújtást és az emlékezést jelenti.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordul elő gépkocsi feltörés, kerékpárlopás, zseblopás, táskalopás, valamint a lakás tulajdonos távollétét kihasználó betörés, besurranás.

 

A Rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük fokozottan figyeljenek értékeikre, fogadják meg a Rendőrség tanácsait!

 

  • Ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik, vagy épp vízért, vagy csupán a konténerhez mennek!
  • Csak annyi pénz legyen Önöknél, amennyire feltétlenül szükségük van! Értéket, bankkártyát feleslegesen szintén ne tartsanak maguknál
  • Járműveiket minden esetben zárják le és látható helyen ne hagyjanak benne értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, GPS, stb.)!

Ha mégis megtörténne a baj, hívjanak segítséget, értesítsék a Rendőrséget a 112 segélyhívó számon!

Még néhány jó tanács  közlekedőknek:

  • A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjármű forgalommal! Akár gépkocsival, akár gyalogosan közlekednek, tegyék ezt még nagyobb körültekintéssel!

 

  • Ideiglenesen forgalomkorlátozások és elterelések várhatók, a kialakult forgalom függvényében. Ne „megszokásból” közlekedjenek, figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, már elindulás előtt tájékozódjanak a várható változásokról!

 

  • Mindig használják a kötelezően előírt passzív biztonsági eszközöket

( biztonsági öv, gyermekülés), mert azok életet menthetnek!

Meghitt megemlékezést és balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük