III. Ecsédi sokadalom szüret előtt

A III. Ecsédi sokadalom szüret előtt című augusztus 26-ai rendezvényt Maksa Mátyás Ecséd község polgármestere nyitotta meg. Köszöntőjében beszélt az elmúlt egy év fejlesztéseiről és a folyamatban lévő pályázatokról, munkákról: “Megvalósult a Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztésére című pályázat. Jelenleg is zajlik a Központi Konyha belső szerkezeti átalakítása és eszközcseréje. Lobbi tevékenységemnek köszönhetően 13 millió forint támogatást kapott az önkormányzat az Ecsédi Gondozási Központ és a Temető ravatalozójának felújítására. Két új urnafallal bővült az urnasor. A Trianoni emlékmű a Szabadság utcai 596 hrsz-ú emlékhelyen, az ún. Csató kertben került elhelyezésre, a katonaszobor helyén. A sokak által 1. világháborús relikviaként számon tartott szobor a temetőben őrzi a világháborúkban elesettek emlékét. Folytatódtak a járdafelújítások Damjanich, a Dózsa György, a Hársfa utca és a Toldi utcákban, de e fejlesztésben az Ecséd, Akácfa utca 88. házszámtól a Temetőig elkészült 1 m széles járdának kiemelt jelentősége van, hiszen biztonságosabbá, komfortosabbá tette a gyalogos közlekedést. Több pályázat is benyújtásra került, többek között óvodai tornaszoba építésére, csapadékvíz-elvezető kiépítésére, Esély otthon projektre, továbbá mini bölcsőde kialakítására, valamint a helyi identitás és kohézió erősítésére. Külön öröm számomra, hogy településünkön került megrendezésre augusztus 22-én az óvodapedagógusok számára szervezett szakmai nap. A rendezvény neves előadói a debreceni illetve az egri egyetemről érkeztek. A konferencián több mint 80 fő óvónő, tanító vett részt Pest és Heves megyéből. A megjelentek nagyon jó véleménnyel voltak a rendezvényről és a településről egyaránt. Példaértékűnek ítélték azt a polgármesteri munkát, amit az ecsédi óvoda érdekében végzek. Bízom benne, hogy a résztvevők továbbviszik Ecséd jó hírét. Köszönöm a nyugdíjas bányász szakszervezetnek a szakszervezeti elismerő oklevélre és az ezüst bányászgyűrű kitüntetésre történő felterjesztést. A kitüntetést augusztus 31-én Tatabányán veszem át.”

A köszöntő után az Ecsédi Gyöngyszem Óvoda gyermekeinek műsorát láthatták a megjelentek. Ezt követően az Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskola tanulói meséltek el különböző történeteket a virágszemű lányról, vagy arról, hogy ki vasalja ki a katicabogarak szárnyát. Mindemellett különleges élményt nyújtottak a zene, a ritmus nyelvén. A sokadalom tagjai megtekinthették a Kacus néptáncegyüttes műsorát, de ízelítőt kaphattak a kelet varázslatos világának táncaiból is a hastáncosok jóvoltából. Humorból, mulatós és kedvenc slágerekből sem volt hiány  a Ballanc Band, Forgács Gábor, valamint Bódi Guszti és Margó jóvoltából. 21 órakor a tűzijáték látványában gyönyörködhettek a résztvevők, majd ezt követően a hajnalig tartó retro discóban Hatvani Fecóval érezhették jól magukat a mulatni vágyók.

Mindemellett különböző kísérőprogramok színesítették a rendezvényt. A gyermekek ingyenesen játszhattak az óriáscsúszdán, az extrém sportok kedvelői a trambulinon tehették próbára bátorságukat. Ezen kívül a gyermekek, fiatalok ingyenes arcfestésen vehettek részt Magyarné Juhász Gabriellánál, de kipróbálhatták a csillámtetoválást is. Morvai Petra fodrász afrofonott tincseket készített. A lufihajtogatók különböző mókás figurákkal örvendeztették meg a kicsinyeket. A délután folyamán kóstolhattak igazi, ízes ecsédi borokat a Zavarkó-Tóth pincészet jóvoltából. A büfét Földvári Zoltán biztosította.Kínálatukban többek között: hot-dog, hamburger, kenyérlángos, kürtőskalács, gyros is szerepelt a résztvevők nagy örömére.  Az egészségügyi sarokban ingyenes vércukor és vérnyomás mérésen vehettek részt az arra vállalkozók. A hangosítást a Radír biztosította.

A III. ecsédi sokadalom szüret előtt támogatói: Ecséd Községi Önkormányzat, MM Família Food Kft., Pöszike Műhelye, Paloban-Bau Kft., Reni út Kft, Ecsédi Polgárőrség, Jankovich Zoltán, Tóth László (buszsofőr), Pisák István, Ecsédi Polgármesteri Hivatal dolgozói, Központi Konyha dolgozói, és az önkormányzat karbantartói voltak.

                      

                     

                         

                         

                    

                    

                    

                    

                     

                     

                     

                     

                     

                     

                     

        

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük