III. Ecsédi sokadalom szüret előtt

A III. Ecsédi sokadalom szüret előtt című augusztus 26-ai rendezvényt Maksa Mátyás Ecséd község polgármestere nyitotta meg. Köszöntőjében beszélt az elmúlt egy év fejlesztéseiről és a folyamatban lévő pályázatokról, munkákról: “Megvalósult a Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztésére című pályázat. Jelenleg is zajlik a Központi Konyha belső szerkezeti átalakítása és eszközcseréje. Lobbi tevékenységemnek köszönhetően 13 millió forint támogatást kapott az önkormányzat az Ecsédi Gondozási Központ és a Temető ravatalozójának felújítására. Két új urnafallal bővült az urnasor. A Trianoni emlékmű a Szabadság utcai 596 hrsz-ú emlékhelyen, az ún. Csató kertben került elhelyezésre, a katonaszobor helyén. A sokak által 1. világháborús relikviaként számon tartott szobor a temetőben őrzi a világháborúkban elesettek emlékét. Folytatódtak a járdafelújítások Damjanich, a Dózsa György, a Hársfa utca és a Toldi utcákban, de e fejlesztésben az Ecséd, Akácfa utca 88. házszámtól a Temetőig elkészült 1 m széles járdának kiemelt jelentősége van, hiszen biztonságosabbá, komfortosabbá tette a gyalogos közlekedést. Több pályázat is benyújtásra került, többek között óvodai tornaszoba építésére, csapadékvíz-elvezető kiépítésére, Esély otthon projektre, továbbá mini bölcsőde kialakítására, valamint a helyi identitás és kohézió erősítésére. Külön öröm számomra, hogy településünkön került megrendezésre augusztus 22-én az óvodapedagógusok számára szervezett szakmai nap. A rendezvény neves előadói a debreceni illetve az egri egyetemről érkeztek. A konferencián több mint 80 fő óvónő, tanító vett részt Pest és Heves megyéből. A megjelentek nagyon jó véleménnyel voltak a rendezvényről és a településről egyaránt. Példaértékűnek ítélték azt a polgármesteri munkát, amit az ecsédi óvoda érdekében végzek. Bízom benne, hogy a résztvevők továbbviszik Ecséd jó hírét. Köszönöm a nyugdíjas bányász szakszervezetnek a szakszervezeti elismerő oklevélre és az ezüst bányászgyűrű kitüntetésre történő felterjesztést. A kitüntetést augusztus 31-én Tatabányán veszem át.”

A köszöntő után az Ecsédi Gyöngyszem Óvoda gyermekeinek műsorát láthatták a megjelentek. Ezt követően az Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskola tanulói meséltek el különböző történeteket a virágszemű lányról, vagy arról, hogy ki vasalja ki a katicabogarak szárnyát. Mindemellett különleges élményt nyújtottak a zene, a ritmus nyelvén. A sokadalom tagjai megtekinthették a Kacus néptáncegyüttes műsorát, de ízelítőt kaphattak a kelet varázslatos világának táncaiból is a hastáncosok jóvoltából. Humorból, mulatós és kedvenc slágerekből sem volt hiány  a Ballanc Band, Forgács Gábor, valamint Bódi Guszti és Margó jóvoltából. 21 órakor a tűzijáték látványában gyönyörködhettek a résztvevők, majd ezt követően a hajnalig tartó retro discóban Hatvani Fecóval érezhették jól magukat a mulatni vágyók.

Mindemellett különböző kísérőprogramok színesítették a rendezvényt. A gyermekek ingyenesen játszhattak az óriáscsúszdán, az extrém sportok kedvelői a trambulinon tehették próbára bátorságukat. Ezen kívül a gyermekek, fiatalok ingyenes arcfestésen vehettek részt Magyarné Juhász Gabriellánál, de kipróbálhatták a csillámtetoválást is. Morvai Petra fodrász afrofonott tincseket készített. A lufihajtogatók különböző mókás figurákkal örvendeztették meg a kicsinyeket. A délután folyamán kóstolhattak igazi, ízes ecsédi borokat a Zavarkó-Tóth pincészet jóvoltából. A büfét Földvári Zoltán biztosította.Kínálatukban többek között: hot-dog, hamburger, kenyérlángos, kürtőskalács, gyros is szerepelt a résztvevők nagy örömére.  Az egészségügyi sarokban ingyenes vércukor és vérnyomás mérésen vehettek részt az arra vállalkozók. A hangosítást a Radír biztosította.

A III. ecsédi sokadalom szüret előtt támogatói: Ecséd Községi Önkormányzat, MM Família Food Kft., Pöszike Műhelye, Paloban-Bau Kft., Reni út Kft, Ecsédi Polgárőrség, Jankovich Zoltán, Tóth László (buszsofőr), Pisák István, Ecsédi Polgármesteri Hivatal dolgozói, Központi Konyha dolgozói, és az önkormányzat karbantartói voltak.

                      

                     

                         

                         

                    

                    

                    

                    

                     

                     

                     

                     

                     

                     

                     

        

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük