Sajtóközlemény

2019. május 20.

Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet

Sajtóközlemény

Megyei kitüntetést kapott a kórház dolgozója

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves Megyei Szervezete által az Ápolók Nemzetközi Napja tiszteletére szervezett ünnepség keretében a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet szülészet- nőgyógyászati osztályának főnővére „Heves megye egészségügyi szakdolgozója” kitüntetést kapott.

A kitüntetést a MESZK Heves Megyei Szervezete 2012-ben alapította. A megtisztelő kitüntetést az az egészségügyi dolgozó kapatja meg, aki „Heves megyében dolgozó egészségügyi szakdolgozó, aki legalább 15 év egészségügyben eltöltött munkaviszonnyal, 5 éves kamarai tagsággal rendelkezik. Hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás-gondozás és betegellátás területén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el. Kiemelkedő teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez, társadalmi elismertségéhez.” (http://www.meszk.hu)

Kórházunkban 2019-ben Palóczné Hornyák Margit kapta meg a kitüntetést. Palóczné Hornyák Margit 1981. július 01-jén kezdett dolgozni Intézményünkben szülésznőként és azóta is a szülészet- nőgyógyászati osztály dolgozója, 2000-től főnővére is. Munkája mellett folyamatosan képzi magát, feladatát nagy elhivatottsággal végzi. Több évtizedes betegágy melletti szülészeti és nőgyógyászati tevékenysége példaértékű az egészségügyi pályán tudatta dr. Stankovics Éva a kórház főigazgatója.

Sajtókapcsolat:

Zelnik Krisztina

Albert Schweitzer

Kórház- Rendelőintézet

Mail: pr@askhatvan.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük